top of page

Update 18 - Pozvánka na Natsucon


Pokud jste fanoušci mangy, anime a všeho, co má něco společného s kulturou Japonska, asi víte, že zanedlouho se opět koná další ročník Natsuconu.

Tentokrát vás tam zvu i já (ačkoliv osobně zřejmě nebudu přítomen), a to v reakci na dva výtvarné elementy, jichž jsem se účastnil a které si na Natsuconu odbudou svoji premiéru.

Prvním z nich je příspěvek do kolekce Omalomanga, kam kreslili různí autoři. Manga-omalovánky jsou věnované motivům slovutného studia Ghibli. Jejím spojujím prvkem se stala postavička Butaneko, maskot Natsuconu. V ukázce je vidět motiv filmu se sousedy Jamadovými, jehož jsem se zhostil.

Omalomangu můžete zakoupit při vstupu.

Další ukázky na FB.

Druhým elementem je krátký černobílý komiks o 6 stranách, jenž vyjde v letošním Dódžinu. Dle dódžinovského zvyku se v něm opět propojují dvě popkulturní předlohy ve fanovském zpracování, tentokrát manga Gyo (česky vyšlo jako Ryby) a zatím poslední díl Jurského Světa s názvem Zánik říše. Dohromady s názvem Gyourský svět. Absurdní? Zajisté, jak jinak!

Ukázka:

Natsucon se koná v termínu 13.7.-15.7.2018 v pražském Karlíně; křest Dódžinu je v pátek 13.7. v 17:30.

Další info pro zájemce a zakoupení vstupenky je možné zde: https://www.natsucon.cz/

Do Dódžinu jsem kreslil dvě drobnosti již dříve. Mrkněte na ně tady a tady.

---

An official invitation for this year's Natsucon! Because of two art elements I made.

1st: collection of manga-colouring pictures with motives of amazing studio Ghibli. Many artists, many pictures and one Butaneko on all of them (mascot of Natsucon). I drew the line art for movie My Neighbours the Yamadas in the thumbnail.

2nd: I created 6 pages of a comic in upcoming Doujin collection which combines two popculture models: Gyo (by Junji Itou) and Jurassic World 2 called Gyourassic World. Absurd? Sure!

If you are interested in Natsucon, here is more info: https://www.natsucon.cz/


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page