top of page

Update 6


Moje bakalářská práce je hotova! Tady je nějaké info.

Jedná se o komiksovou adaptaci povídky Rudyarda Kiplinga.

Titulní název knížky Rikki-tikki-tavi je také jméno hlavního zvířecího hrdiny, jenž je jako promyka přirozeným nepřítelem jedovatých hadů. Příběh je umístěn do roku 1886 v indické oblasti Segaulí. Přívalové deště vyplaví malého munga ven ze své nory.

Britská rodina v nedalekém bungalovu ho najde a ujme se ho. Rikki brzy zjistí, že v přilehlé zahradě žije párek indických kober, brejlovců. Zdá se, že Rikki je jediná naděje na záchranu.

Kipling sám se tu také objevuje jako jedna z vedlejších postav, která je svědkem tohoto nevšedního střetu.

Komiks má přes 60 stran, je nakreslen černou centropenkou a barven vodovými barvami. Pro potřeby písma byl vytvořen speciální komiksový font vycházející z mého rukopisu.


My bachelor's work is done! Here is some info.

It is a comic adaptation based on a novel by Rudyard Kipling. The title of the book Rikki-tikki-tavi is also a name of the main animal hero, who, as a mongoose, is a natural enemy to venomous snakes. The story takes place in 1886 in Indian region of Segowlee. Torrential rains flood the little mongoose out of his den. A British family in near bungalow finds him and takes care of him. Rikki soon finds out that there lives a pair of Indian cobras in a garden surrounding the house. Rikki happens to be the only hope to save everyone. Kipling himself is also set in a story as a character who witnesses the whole event. The comic has over 60 pages and is drawn by black centropen and coloured by watercolours. For lettering, a special comic font was created, based on my own handwriting.


Preview:

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page